Alina Marica

„Iubesc România pentru că aici mă simt acasă, aici mă simt liberă să mă exprim, aici e marea mea cu care am crescut și aici sunt oamenii pe care îi iubesc.”

Pasiunea pentru țesături și croieli moștenită de la bunica ei i-a dat curajul Alinei Marica să lase în urmă o carieră de peste 10 ani în domeniul bancar și să dea naștere brand-ului Maressia. Inspirația de zi cu zi o găsește în motivele tradiționale românești, pe care le readuce la viață în creațiile ei, iar business-ului pe care îl conduce i-a dat și o misiune socială: Alina și-a format echipa din persoane defavorizate. Alina Marica spune #suntmandra.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Spun oricând #suntmandra că sunt româncă din România, pentru că aici este țara mea și aici sunt prietenele mele, românce frumoase, curajoase, muncitoare dar și moderne.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Româncuțe moderne avem în jurul nostru, surori, prietene care trăiesc în România cu bune și rele, ca orice altă țară din lumea asta. Femeile de aici și din timpurile astea, cred eu că știu cum să-și împartă viața și responsabilitățile, și reușesc să crească copii fericiți și liberi, și să aibă și o viață în care să aibă puțin timp și pentru ele.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Iubesc România pentru că aici mă simt acasă, aici mă simt liberă să mă exprim, aici e marea mea cu care am crescut și aici sunt oamenii pe care îi iubesc.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Eu cred că femeile sunt la fel de luptătoare ca și bărbații (uneori poate și mai și :), numai că avem uneori mai multe griji și responsabilități care ne abat puțin de la drum.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Istoria ne spune că politica e a bărbaților, dar excepția de la regulă e binevenită oricând.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Nu se știe niciodată, poate în viitorul apropiat. Dacă se va întâmpla acest lucru, femeia care va fi președinte, trebuie să fie pregătită pentru o luptă acerbă și poate nu dreaptă în totalitate.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Din păcate eu spun că da. Vrem sau nu să recunoaștem, dar în România violența domestică există. Eu sunt președintă la Asociația „Viitor pentru Femei” prin care sprijinim și susținem femeile din mediul rural. Îmi place să cred faptul că mediul public și cel privat, prin asociații și ONG uri va reuși să schimbe în timp aceste cutume ale societății românești.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Le-aș povesti despre Regina Maria și despre Marea Neagră.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#mandridecopiiinostri

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc! 

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *