Alexandra Usurelu

Iubesc Romania pentru poezie, în toate formele sale, de la cea cultă, la cea de stradală; scoala de muzică clasică, care are un nivel academic incredibil de bun pentru o țară nici foarte mică, dar nici cea mai mare… Însă, cel mai mult iubesc România pentru oamenii săi, pentru ce mi-au dat ei în schimbul muzicii pe care le-am oferit-o.

Alexandra usurelu e FATA CARE CHIAR EXISTA! O adevarata artista, o tanara care isi canta sufletul si se dedica frumosului. Altfel nu ai cum sa o descrii pe Alexandra. Cea care reuseste cu fiecare aparitie sa ne reaminteasca ca e timpul sa ne facem timp si pentru sufletul nostru!

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Eu nu m-am întrebat niciodată ”cum ar fi fost dacă m-aș fi născut în altă parte”. Iubesc locurile și oamenii, mă simt mândră când reușesc să comunic perfect intențiile, trăirile și sentimentele mele în limba pe care o stăpânesc cel mai bine.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Românca modernă e cea care ascultă cu atenție, citește, se informează și caută să își dezvolte un anume spirit. Românca modernă merge la teatru, concerte sau festivaluri, se exprima clar și fără echivoc, are o meserie care o împlinește și prețuiește familia mai mult decât orice avuție.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Iubesc Romania pentru poezie, în toate formele sale, de la cea cultă, la cea de stradală; scoala de muzică clasică, care are un nivel academic incredibil de bun pentru o țară nici foarte mică, dar nici cea mai mare… Însă, cel mai mult iubesc România pentru oamenii săi, pentru ce mi-au dat ei în schimbul muzicii pe care le-am oferit-o.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Ele luptă până câștigă, mi se pare că nu vor nici mai mult, nici mai putin. Nu știu cât își doresc succesul, dar ne arată, cel puțin, că podiumul vor să-l cucerească. Eu, una, îmi doresc să ajungă cât mai bine la oameni muzica mea și ceea ce am de transmis, obiectivul meu nefiind succesul, deși oamenii îl declară în ceea ce mă privește, ca artist independent care reușește să susțină concertele cu casa închisă. Pe scenă, eu comunic fără nicio îngrădire și pot să îmi susțin concertele într-un mod comparabil cu oricare dintre artiștii noștri, bărbați sau femei, cei mai celebri sau cei mai recent lansați.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte. Cum vezi rolul femeii in politică?

Femeia este și poezia din politică, dar și punctul de vedere diferit, care poate aduce perspective noi. Cred că nu suntem departe de momentul în care vom putea vedea o femeie în cea mai înaltă funcție a Statului.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Am anticipat puțin mai sus, cred că se va întâmpla curând. Cred că se va întâmpla când ne vom putea simți, cei mai mulți dintre noi, reprezentați de un om pe care să nu-l mai analizăm după gen, ci după reușitele și calitatea sa umană.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Era, poate. Mi se pare că an de an reușim să dărâmăm din bariere și să scoatem diverse subiecte la lumină, pentru a fi înțelese și asimilate de conștiința publică.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Povestesc mereu străinilor pe care îi cunosc despre muzică, despre spirit și poezie. Încerc să călătoresc cu ei pe drumuri mai puțin umblate, drumuri de țară, printre satele care încă păstrează esența noastră ca nație.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#îndrăzneștesăcauțimaiadânc

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *