Ana Moga

„Le admir pe toate marile campioane ale României, cât și pe toate româncele de succes din orice domeniu.(…) Mi-aș dori ca femeile din România să lupte ÎMPREUNĂ pentru succes, mai des.”

Mare parte din viața Anei Moga se desfășoară în eter, ca dj la Kiss FM. Energică, mereu cu zâmbetul pe buze și îndrăgostită iremediabil de radio, Ana schimbă azi frecvența și vorbește despre o altă pasiune: România.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

#suntmandra atunci când văd că oamenii din țara asta se unesc pentru a face lucruri bune, folositoare, importante, necesare.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Independentă, inteligentă, femeie și a triple threat! :))

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Umorul caracteristic. Faptul că suntem singura țară din lume, în care toată lumea se pricepe la orice. Abilitatea noastră, a românilor, de a ne adapta imediat indiferent de situație.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Le admir pe toate marile campioane ale României, cât și pe toate româncele de succes din orice domeniu. Mă inspiră și pe mine zilnic să îmi doresc mai mult, să mă auto-depășesc. Mi-aș dori ca femeile din România să lupte ÎMPREUNĂ pentru succes, mai des.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

La politică nu prea mă pricep, și nici la coafuri dubioase, însă mi-ar plăcea ca femeia din politică să fie un exemplu pozitiv, o femeie care să lucreze cu adevărat în folosul oamenilor acestei țări.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Când o să avem pe cine alege, sincer… Mi-ar plăcea să fie o româncă educată, competentă pentru o asemenea responsabilitate.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

#metoo este o mișcare super binevenită din punctul meu de vedere, atâta timp cât nu este dusă prea departe. Este ok să vorbim în 2018 deschis despre aceste lucruri care sigur se întâmplă și în România, vedem zilnic cazuri oribile, desfășurate chiar pe tv.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Aș începe cu faptul că avem o natură superbă și aș continuă cu faptul că suntem foarte primitori, mai ales cu străinii.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#Romaniafatebine

Foto: Mihai Vasilescu

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *