Anca Florina Florea

Cred cu tărie că oriunde aș merge nu aș putea să rezist să nu îmi văd părinții, prietenii și nimic nu ar înlocui dorul, specific românilor, de țară.

Sunt economist, de profesie, crescută în Reșița, de către 2 bunici care mi-au indus valorile adevărate : cinstea, plăcerea de a munci cu drag, mândria de a fi aici pe aceste meleaguri, credința că lumea nu e bună sau rea ci e de dorit să o percepem prin prisma frumosului din oameni.
La toate aceste valori au contribuit în egală măsură și părinții mei aducând plus valoare educației mele prin timpul de calitate petrecut cu mine, iubirea și tot ce au avut ei mai prețios de dăruit.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

#suntmandra pentru că aici îmi am rădăcinile. Cred cu tărie că oriunde aș merge nu aș putea să rezist să nu îmi văd părinții, prietenii și nimic nu ar înlocui dorul, specific românilor, de țară.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Harnică, hotărâtă, tenace, capabilă să fie în mai multe locuri într-o zi, cochetă, o bună gospodină și nu în ultimul rând un partener de nădejde atât în viață cât și în afaceri.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Frumusețea peisajelor, căldura cu care te întâmpină românul nostru și pe care nu o regăsești niciunde, spiritul de întrajutorare.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Da, eu cred că da, însăși pentru faptul că sunt femei și că au mai multe roluri în viață.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Ar fi de dorit să fie activ, din nefericire nu așa se întâmplă, pentru că nu e loc pentru ea decât dacă ascultă de bărbat. Și era o vorbă: „în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică”.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Cât voi fi aici, voi exista, nu cred.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Da, este o realitate în sensul în care nu avem o legislație pe măsură, care să valorizeze și femeia.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Nu sunt numai două. Peisajele de vis, zonele frumoase de la noi cu aspect uneori sălbatic pentru ei și pe care nu le găsești la alte țări, lăsând la o parte mitul Dracula, care vinde dar nu ne face valoroși în adevăratul sens al cuvântului, tenacitatea românului care face față zilnic la provocări, zâmbetul cu care te întâmpină omul simplu de la țară, întrajutorarea, pe care iarăși nu o regăsești în alte părți.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#safacembinepentrubinelecolectiv

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!