Andreea Marin

„Oamenii cu bun simț, responsabilitate, creativitate și îndrăzneala de a visa până departe ce s-au născut români mă fac să mă simt mândră, atunci când realizările lor devin o carte de vizită pentru România.”

De peste 20 de ani, Andreea Marin împletește cariera în presă cu dragostea pentru oameni. Este una dintre cele mai iubite figuri publice de la noi iar românii îi răsplătesc faptele cu multă simpatie și recunoștință. Suntem norocoși că este româncă iar ea, la rândul ei, spune #suntmandra.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Oamenii cu bun simț, responsabilitate, creativitate și îndrăzneala de a visa până departe ce s-au născut români mă fac să mă simt mândră, atunci când realizările lor devin o carte de vizită pentru România. Și locurile minunate din acest spațiu, colțuri de rai pe care ar trebui să învățăm să le prețuim cum merită și să le punem în valoare cum se cuvine.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Echilibrată, dar și îndrăzneață, cunoscându-și atuurile și drepturile, vorbind deschis despre ceea ce o frământă sau o motivează, iubindu-și feminitatea și rădăcinile.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Căldura oamenilor buni ca pâinea caldă, umorul, ospitalitatea.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Nu știu dacă mai mult, nu văd o competiție în acest sens. Dar sunt ambițioase și dedicate, fără doar și poate.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Necesar. Pe mine, însă, politica nu mă atrage și, deși ar trebui, nu o văd deloc drept o îndeletnicire feminină, din păcate… pentru echilibru, pentru aportul acelui tip de înțelepciune specific feminin și pentru o mai bună gospodărire a problemelor actuale ale țării, văd absolut necesară echilibrarea balanței, aflată în defavoarea femeilor astăzi în România.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Pur și simplu… nu știu. Dar simt că e posibil și că n-ar fi rău deloc.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

E cunoscută. Doar că e ascunsă sub preș.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Eu nu le povestesc. Le arăt cum e un român prin atitudinea mea, prin rezultatele muncii mele, prin calitățile pe care le cultiv și valorile în care cred.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

Cred că, judecând după legenda binecunoscută până departe, din păcate #draculasland e o „ștampilă” potrivită sau mai degrabă „vandabilă”. Dar pe mine nu mă încântă deloc. Eu nu cred în această poveste, o văd doar drept o posibilă stategie de marketing și nu-mi spune nimic concret și pozitiv despre țara mea.

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!