Antonia Teaha

Unui străin i-aș povești despre obiceiurile noastre culinare și cum nu există sărbătoare fără mese pline, gătite cu drag de mamele sau bunicile noastre. Suntem un popor care își manifestă adeseori fericirea și iubirea în arta culinară.

Antonia Teaha – Antreprenor

Am 27 de ani și sunt un munte de energie și voie bună. Am slăbit 41 de kilograme, mi-am întors viața la 180 de grade și am fondat WillDiet, o resursă completă de content motivațional și stil de viață sănătos și proactiv – Antonia Teaha

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Sunt mândră că sunt româncă în România când găsesc români care au învățat să muncească pentru ce își doresc, care știu să se autosusțină, dar să îi susțină și pe alții în drumul lor.

Sunt mândră că sunt româncă în România când văd români care au învățat ce înseamnă reziliența și pun, fiecare, cărămidă cu cărămidă la o Românie și mai tare.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

În viziunea mea, românca modernă este o femeie caldă, bună, educată, care știe să se ajute singură, dar care nu uită nici de unde a plecat și nici să îi ajute pe alții pe drumul ei. O româncă modernă apreciază ce are oricât de puțin ar fi și muncește pentru mai mult.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Cred că în România găsești un simț al umorului tipic, o căldură și o bucătărie nemaipomenită, dar și o varietate foarte mare de tipologii umane.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Cred că adversitatea, fie ea istorică, fie socială, ne-a învățat să luptăm pentru tot ceea ce ne dorim și cred că în sfârșit am învățat să fim noi mai încrezătoare în propriile forțe și să ne bazăm mai puțin pe ce ne spun alții.

Am un respect monumental pentru româncele din sportul de performanță, pentru munca titanică pe care o depun în fiecare zi și stereotipurile cu care se confruntă. Cred că trebuie să dai dovadă de o tărie de caracter fenomenală ca să faci performanță în sportul românesc.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Din punctul meu de vedere, în acest domeniu, femeile nu impresionează prin capacitățile intelectuale sau prin etica puternică pe care o manifestă (asta pentru a mă exprimă delicat). Cel puțin majoritatea nu mi-a creat această impresie. Trag speranțe că cele câteva care o fac sunt un început bun pentru țara noastră și pentru femeile care acced la poziții politice.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Aș prefera să se întâmple când o femeie competentă profesional va ajunge într-o asemenea situație care să îi permită candidarea. După cum spuneam, momentan doamnele lasă de dorit.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Aș vrea să spun că este necunoscută. Cu toate acestea nu cunosc, încă, femeie care să nu fi trecut într-o formă sau alta prin hărțuire sexuală. #metoo este o realitate tristă și mult prea răspândită și mi se pare uluitor numărul femeilor care o resping. E ca și cum s-ar spune: „dacă eu nu am fost violată înseamnă că violul este o problemă falsă”. Dezbaterea și conștientizarea acestei realități este primul pas spre a lua măsuri cu un impact real.

La acest capitol trebuie incluși și bărbații. În discuțiile mele cu bărbații m-am lovit de două tabere: prima, cei care susțineau mișcarea datorită faptului că puteau înțelege și empatiza cu o situație care nu ii afectează în mod direct sau datorită faptului că o femeie dragă din viață lor avea o poveste #metoo; în cea de a doua categorie erau cei care respingeau #metoo argumentând că este o falsă realitate, pe ideea că nu mi s-a întâmplat, nu mă afectează sau alegeau pur și simplu să dea exemple de cazuri false sau exagerate (vezi Aziz Ansari) pentru a denigra întreaga mișcare.

Lucrurile sunt mult mai complexe și nu chiar așa albe și negre cum ar fi mai simplu. Dar nu cred că este o realitate necunoscută, ci doar că mulți oameni aleg să nu o vadă. Realitate, în mod cert, este.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Unui străin i-aș povești despre obiceiurile noastre culinare și cum nu există sărbătoare fără mese pline, gătite cu drag de mamele sau bunicile noastre. Suntem un popor care își manifestă adeseori fericirea și iubirea în arta culinară. Apoi i-aș povești câte un pic despre istoria noastră și ce impact au avut regimurile politice asupra noastră ca popor, cu bune și cu rele.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

Wow. Unul singur….sincer nu știu cum aș putea să rezum o țară că a noastră într-un singur hashtag. Pentru mine întotdeauna va fi #acasă

 


Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!