Corina Caragea

Dacă prietenii și iubiții îi alegi, familia și țara nu. Așadar, orice autostradă ca în palmă, civilizație și salariu nu pot rivaliza cu mirosul teiului din fața casei bunicilor, strada pe care ai copilărit sau întâlnirea chiar și întâmplătoare cu un fost coleg de bancă.

Pasionată de sport și de călătorii, Corina Caragea dezvăluie o altă mare dragoste: România. Spune #suntmandra și ne amintește de ce trebuie să ne prețuim țara și ce lucruri fac România unică.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Sunt liberă. Azi nu avem granițe. Sunt liberă să spun ce simt, să fac ce simt, să nu îmi fie frică de nimic, să mă dezvolt, să aleg, să călătoresc dar să mă întorc acasă, să mă mândresc oriunde cu țara mea și românii mei.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Wonder Woman. În lupta asta către egalitate, sunt și mame, și carieriste și gospodine și soții și iubite și soferițe și tâmplari, orice, pentru că pot. Aș pune puțin frână și aș apăsa în schimb pedala inimii – vreau ca femeia modernă in România de azi să fie fix așa cum vrea EA să fie. Nu satul, nu rudele, nu Facebook-ul, nu soțul. Are libertatea să facă ce simte. Să studieze, să facă ciorbă sau să angajeze pe cineva să o facă, să aibă copii sau nu, să lucreze de acasă sau chiar peste hotare, să își urmeze pasiunile, să aibă grijă de corpul și mintea ei, să se mărite sau nu, să câștige mai bine ca iubitul ei sau nu. Să fie independentă.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Dacă prietenii și iubiții îi alegi, familia și țara nu. Așadar, orice autostradă ca în palmă, civilizație și salariu nu pot rivaliza cu mirosul teiului din fața casei bunicilor, strada pe care ai copilărit sau întâlnirea chiar și întâmplătoare cu un fost coleg de bancă. Așadar, amintirile. Aș mai pune natura și tradițiile încă păstrate, și mâncarea. Concluzia: simțurile 🙂

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Îmi crește inima de fiecare dată când scriu o știre despre aceste campioane, dar despre români învingători în general. Nu aș face diferența de gen. Dacă stau să mă gândesc, într-adevăr de-a lungul istoriei sportului în România, au fost mai multe femei în top. În afara sporturilor enumerate de ține, îmi vin în minte acum și Bernadette Szőcs, care a câștigat Champions League-ul din tenis de masă, iar Eliza Samara e campioană Europeană la tenis de masă, de asemenea Ana Maria Brânză și fetele de la spadă.                                                   

#suntmandra când aud imnul României, indiferent că este într-o competiție de femei sau de bărbați. Toți luptă, dar aș spune că la bărbați este concurență mai mare.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Politica este un subiect în care nu vreau să mă amestec. Am părerea mea, o exprim prin vot și îmi doresc ca toți cei care au acest drept să îl folosească, să voteze cu cap și simț de răspundere.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Când vom fi pregătiți. Și ea, și noi, cei care votăm. Cred că o astfel de femeie trebuie să aibă calitățile necesare, nu să fie acolo doar pentru a arată că ne aliniem unui curent la modă zilele astea. Și cred că există astfel de femei în România. Trebuie doar susținute și încurajate să creadă în puterile lor, să nu aibă ele însele prejudecăți. Este o funcție pe care o poate ocupa orice om, indiferent dacă e bărbat sau femei, capabil și onest să fie.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Nu pot vorbi în numele româncelor, nu știu dacă este o realitate necunoascută a României, dar pot vorbi în numele meu pentru că lucrez de 12 ani într-o redacție cu majoritate formată din bărbați. Nu sunt Metoo, aș pleca în secunda doi într-o astfel de situație, indiferent ce aș lăsa în urmă și aș încuraja toate femeile să facă asta, să nu se complacă în așa ceva pentru nimeni și nimic. Demnitatea nu ar trebui să fie o monedă de schimb.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Că oamenii îl vor primi și îl vor pune la masă cu familia lor indiferent de cât de bogată le e farfuria și că va vedea locuri ce îi vor rămâne imprimate în minte prin naturalețea lor, istorie și simplitate. Chiar am avut pe www.corinacaragea.ro un interviu cu o turistă din Singapore în vacanță în România și vă invit să vedeți cu ce impresie a plecat din țara noastră.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#romaniateiubesc

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!

 

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *