Cristina Stanciulescu

 

„De când mă cunosc sunt în dialog cu cineva, ascult sau contrazic, discut sau dezbat. De fiecare dată am încercat să rămân cu ceva folositor pentru mine sau pentru alții. Nu mereu s-a întâmplat, dar de cele mai multe ori, așa a fost.”

Cristina Stănciulescu, fost redactor-șef al revistei Viva si  PR Celebrities la  Pro TV, care acum se concetreaza pe blogul ei personal – cristinastanciulescu.ro, pe care urmează să îl dezvolte, dar și pe activitatea de consultanță în comunicare și strategie.

   Ce te face sa spui #suntmandra ca romanca in Romania?

Nu știu dacă există ceva care să mă facă să spun asta, neapărat… În ultima vreme simt o tristețe legată de acest atribut. Cu toate acestea trăiesc aici, sunt mândră, uite, că rezist în fiecare zi, că zâmbesc în fiecare zi, că îmi caut motive de fericire în fiecare zi.  Trăiesc în această țară, mă bucur de ea, chiar dacă trece printr-o perioadă nu prea veselă.

   Cum este in viziunea ta romanca moderna?

O femeie care trăiește în prezent, într-o lume a ideilor și a comunicării fără granițe, într-o Europă unită. O femeie care știe să îmbine cariera cu familia, deși, în ultima vreme constat că e din ce în ce mai greu de făcut asta… O femeie care se menține în formă și în echilibru.

   Trei lucruri pentru care iubesti Romania si pe care nu le gasesti altundeva.

Cimitirul Vesel de la Săpânța, sărmăluțele cu mămăligă, casa mea de la Budeasa unde m-au crescut bunicii….

   Tenis.Handbal.Gimnastica.Foarte multe romance se bucura de succes in sportul de performanta. Lupta femeile mai mult pentru succes?

Ele luptă mereu. Sunt niște femei pentru care sacrificiul nu este un simplu cuvânt. Le admir voința, puterea de organizare, tăria. Nu e ușor. Dar ele pot. Femeile știu să lupte, în fond luptă în fiecare zi pentru ele și pentru copiii lor… Dar revenind, nu cred că luptă mai mult, ci luptă diferit.

   Avem din ce in ce mai multe femei in functii inalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria Romaniei.Cum vezi rolul femeii in politica?

Este un rol hotărâtor. Sau poate fi. Depinde de femeie și depinde de felul în care își ia rolul în serios. Nu contează cred atât de mult sexul omului politic, cred că mai mult contează pregătirea lui, determinarea, dorința de a face bine. Am văzut și femei care pot fi penibile, deci nu cred că ar trebui să facem o apologie a femeii în politică. Mai degrabă a femeii decente și pregătite în politică.

  Cand vom avea prima femeie presedinte in Romania?

Când va decide istoria că e momentul:)

  Este #metoo o realitate necunoscuta a Romaniei?

Este o realitate cunoscută în subteran. Se întâmplă și în România, dar nu se vorbește despre ea. Nu știu de unde avem această teamă de a dezvălui lucrurile care ne-au traumatizat, nedreptățile care ne-au marcat. Probabil din educație, din  perpetua rușine despre care aflăm încă de când suntem mici și cu care trăim toată viața…

  Care sunt primele doua lucruri legate de Romania pe care le-ai povesti unui strain?

Că am ieșit dintr-un comunism care ne-a ars sufletele și mințile și că suferim și azi. Că a dat consumerismul peste noi și ne-am umplut burțile în timp ce ne-am golit inimile… Că au plecat 5 milioane de oameni din România și că am fost o țară mare și frumoasă care și-a vândut pământul și care și-a omorât industria. Și sănătatea. Și educația.

Nu.

Probabil că i-aș spune despre comunism și despre Nadia Comăneci. Sigur le știe pe amândouă. Am avea subiecte de discuție…. Am vorbi mult și apoi aș ajunge la cele 5 milioane de români care au plecat din țară, apoi la faptul că ne-am distrus educația. Și sănătatea. Și agricultura…

  Da-ne un hashtag care sa descrie Romania

#romaniamea

 

 

 

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *