Diana Antohe

„De ia românească pe care o port cu mândrie în zile obișnuite, nu doar la sărbători, #suntmândră! „

Diana Antohne este mamă a doi copii, Andreea-21 și David-16, pe care îi creste singură de când aveau 10 și 5, iubita unui om extraordinar, colega de radio a unor oameni minunați.
Pasionată de muzică și radio de când, la școală fiind, nu putea sa-si faca temele până nu deschidea radioul și nu adormea, decât cu teatru radiofonic. Este un om de radio din 1993, la primul radio local din Târgu Jiu, acum director local Magic Fm & Kiss Fm Târgu Jiu din 2007, voiceover în reclamele pe care le auziți la radio sau vedeți la tv sau pe internet, copywriter și, când e nevoie, și producător de emisiuni, spoturi radio sau organizator de evenimente.

 Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Cred că amestecul ăsta al nostru de popoare care au trecut prin teritoriul care e azi România și care și-au lăsat amprenta asupra noastră, ne face să ne adaptăm așa ușor oriunde ne-am duce să trăim, orice limbă ar trebui să vorbim și, totuși, să nu uităm niciodată de unde suntem, că suntem români și să ne fie mereu dor să ne întoarcem acasă, în România.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Independentă. Ambițioasă. Descurcăreață. Încrezătoare în ce știe și ce poate să facă. Femeia care nu se teme să o ia de la capăt, atunci când trebuie să aleagă alt drum. Femeia care își iubește și își apără copiii necondiționat. Mama, iubita, sora pe care te poți baza, oricând.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Masa Tăcerii. Poarta Sărutului. Coloana Infinitului. Și Transalpina și Transfăgărășanul. Și prispa de lemn a casei străbunicii de la Lelești, din Gorj.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Pentru sportul de performanță îți trebuie o ambiție extraordinară indiferent dacă ești femeie sau bărbat. Poate că femeile luptă mai mult și pentru a reuși acolo unde se spune că doar bărbații pot reuși, pentru că ei sunt mai puternici, și asta e valabil în orice domeniu, cred eu, nu doar în sport. Cred că sunt mai ambițioase.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Cred că femeia implicată în politică poate schimba mentalități și tipare, un exemplu am văzut zilele trecute în doamna prim-ministru din Noua Zeelandă.  Așa mi-aș fi dorit să fie prima femeie prim-ministru a României.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Hmmm, nu cred că românii sunt pregătiți pentru ca o femeie să le fie președinte. În primul rând, trebuie să fie mult mai multe femeile care să aibă încredere într-o femeie președinte, apoi trebuie să aibă și susținere, asta înseamnă să ieșim la vot atunci când avem de făcut astfel de alegeri.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Cred că mai puțin este realitate și mai mult e falsitate și publicitate în fenomenul #metoo. Adevăratul sens al acestui protest s-a pierdut undeva în culisele de la Hollywood. În România, femeile cu adevărat abuzate nu prea vorbesc, se ascund și încearcă să treacă peste, aici e vorba de educație și de societatea care pune etichete. Încă n-am depășit înfierarea cu fierul încins pe frunte, vezi și referendumul de acum.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Frumusețea locurilor și oamenilor. Ospitalitatea și umorul, românul te primește în casa lui cu brațele deschise și face mereu haz de necaz. Și este un optimist incurabil și mândru de țara lui, te duce și-ți arată toate locurile care-i sunt lui dragi ca și când n-ar mai exista altceva la fel niciunde în lume. Și eu cred că așa și e, am văzut locuri, am cunoscut oameni, dar mereu mi-a fost bine când am revenit acasă, la Târgu Jiu.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

Am 2 pe care le folosesc lângă fotografiile pe care le urc pe facebook: https://www.facebook.com/diana.tuvene sau instagram:

#acasa și #romaniamea

 

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc! 

 

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *