Gilda Comârzan

Consider că România este mai frumoasă datorită lucrurilor omenești pe care le facem, dar pe care nu le vedem la știri mai niciodată.

Ziua Gildei Comârzan începe dis-de-dimineață, la matinalul de la Radio Guerrilla, al cărui realizator și producător este. În restul timpului, aleargă tot după muzică, are blog, citește, mai dă câte o fugă în Vamă și face din optimism un stil de viață. Astăzi, Gilda spune #suntmandra și povestește despre lucrurile pentru care îi este, în definitiv, recunoscătoare României.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Încă din școală am simțit cum trebuie să lupt cu mine, pentru mine și pentru supraviețuire în condițiile pe care le consideram normale. Am avut parte de atâtea schimbări în ce privește regulamentele, manualele, examenele, încât acum nu este un șoc lumea reală în care trebuie să mă zbat. Sunt mândră că în România mă dezvolt prin toate provocările pe care le întâmpin și pe care le depășeșc. În România am o meserie, dar știu să prestez în alte 10, chiar 20.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Românca modernă este mult mai vizibilă ca înainte. Românca modernă este femeia sigură pe sine și pe forțele ei proprii.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Iubesc România pentru tot ce este, pentru oamenii mei care sunt aici și fac lumea aceasta mai frumoasă. Iubesc România pentru Vama Veche și pentru UmorSarcasmIronie în orice situație, pentru râsu’-plânsu’. Iubesc România pentru că am vrut să plec într-un internship în afara ei, la BBC, dar situația a fost de așa natură încât îmi îndeplinesc visul aici.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Femeile se lasă mult mai greu învinse, au un instinct foarte bun de apărare, iar durerea o simt doar la final.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Aici putem vorbi și de soțiile politicienilor? 🙂

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Nu are nici cea mai mică importanță pentru mine dacă Președintele este femeie, bărbat, om tânăr sau bătrân; mă interesează alte calități, cum ar fi cea de conducere.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Nu am mai văzut vreun post cu acest hashtag de ceva timp. Subiectul ce privește #metoo nu este necunoscut în România,chiar deloc, doar că în acea perioadă mai multe povești dureros de reale au ieșit la iveală.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Aș vorbi despre familia mea, despre străbunici și despre bunici, despre cum au ajutat oameni prin meseriile lor și nu numai, despre cum au avut coloană vertebrală, despre curajul de a o lua de la început, despre curiozitate, despre ce înseamnă să ții pasul cu tehnologia, despre locurile din România care au devenit mult mai frumoase datorită lor. Consider că România este mai frumoasă datorită lucrurilor omenești pe care le facem, dar pe care nu le vedem la știri mai niciodată.

Și despre magazinele non-stop, clar.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#Provocare

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *