Ioana Chereji

Mă simt atât de bine când o femeie puternică și ambițioasă, dintr-o țară mică aflată în estul Europei, ajunge pe prima treaptă a podiumului și depășește unele dintre cele mai puternice țări ale lumii.

Numele Ioanei Chereji este legat de brand-uri extrem de puternice, apreciate în țară și în străinătate: Pro Tv, UNTOLD și NEVERSEA. Ultimele două (proiectele din care face parte în prezent) au revoluționat piața de festivaluri din România și au pus țara noastră pe bucket list-ul străinilor de pe tot mapamondul dar și al celor mai în vogă dj din lume. A ales să facă toate aceste lucruri în și pentru România și spune #suntmandra.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

#suntmandra pentru oamenii acestei țări care devin adevărați ambasadori ai României, care ne fac cinste oriunde pe glob. Am călătorit destul de mult și sunt așa de mândră că atunci când spun că sunt din România, apar numele Nadiei Comăneci sau a lui Gheorghe Hagi, Simona Halep, Tiberiu Ușeriu , Transilvania, UNTOLD și mulți mulți alții. Sunt mândră că țara asta are atâția oameni creativi și ambițioși care nu renunță la visele lor și să pună într-un mod pozitiv România pe harta lumii. Sunt mândră că sunt româncă atunci când casele mari de design vestimentar se inspiră din tradițiile și din cultura noastră și le promovează în lume. Cred că și noi ar trebui să le prețuim mai mult. Și mai sunt mândră de locurile sălbatice de vis pe care le are România.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Românca modernă în viziunea mea arată cam așa: îndrăzneață, activă, preocupată și luptătoare.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Oamenii creativi, îndrăzneți, descurcăreți și ambițioși, ospitalitatea lor și locurile minunate pe care le are România.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Nu cred că luptă femeile mai mult pentru succes, cred doar că sunt mai ambițioase și mai puternice. Mă bucur extrem când văd că mai avem o campioană la gimnastică sau la tenis sau la canotaj. Mă simt atât de bine, când o femeie puternică și ambițioasă dintr-o țară mică aflată în estul Europei ajunge pe prima treaptă a podiumului și depășește unele dintre cele mai puternice țări ale lumii. Și atunci îmi spun #suntmandra că sunt româncă.

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Sunt sigură că nu-i o realitate atât de necunoscută. Femeile care au trecut prin așa ceva sau trec prin așa ceva trebuie să aibă curajul să o spună și să se impună în fața unor astfel de situații.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Despre UNTOLD și NEVERSEA :)). Glumesc, despre cele două festivaluri nu trebuie să  le spun nimic, străinii le cunosc deja foarte bine. Oricum un străin care vine pentru prima dată în România, vine în mare parte atras de Transilvania, povestea cu Dracula și vine atras de zonele sălbatice pe care încă România le mai are. Cred că aș încerca să-i povestesc despre cât de călduroși, ospitalieri și simpli sunt românii și i-aș povesti despre tradițiile și valorile care mai sunt încă păstrate în România. Sunt atât de frumoase și din păcate nu mai știm să le prețuim și să le valorificăm.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#nespusdefrumoasa

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *