Lavinia Gherghina

„Cred în puterea femeilor de a fi exact unde îşi doresc ele (…)Românca modernă cred că este o femeie cu super puteri. „

Îmi place să încerc lucruri noi şi să îmi provoc limitele constant. Deşi uneori este obositor şi dificil, nu există satisfacţie mai mare ca atunci când reuşeşti şi poţi să spui ” am făcut-o şi pe asta!”, pentru că nu cred în graniţe pe care nu le poţi depăşi,  ci doar în puterea omului de a lupta pentru scopul lui. Al meu este cel de a împărtăşi cu cei din jur arta mea, fie susţinând cursuri de pictură şi desen, fie pictând poveştile oamenilor pe tricouri, căni, suport de hârtie, pantofi, etc.- într-un cuvânt Izimma- o comunitate mică, dar cu oameni faini.
Când am plecat pe acest drum al artei, mi-am pus şi problema clasică: ” Ce fac eu cu arta în România? Din ce o să trăiesc?”, motiv pentru care am căutat soluţii. Miza a fost povestea oamenilor pe care eu, mai apoi, să o pot rescrie în culoare. Aceasta mi s-a părut la vremea respectivă a fi cea mai bună variantă prin care pot apropia oamenii de artă, pentru că tuturor ne plac poveştile. Azi sunt sigură că am tras lozul câştigător şi fiecare mulţumire, fiecare zâmbet sau apreciere îmi dă putere să merg mai departe. Nu e simplu, dar nici imposibil.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Spun #suntmandra ori de câte ori văd în jurul meu români care arată că pot, care duc cu mândrie ţara mai departe, când cunosc oameni frumoşi, calzi şi ambiţioşi care vor mai mult de la ei şi de la cei din jur.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Românca modernă…cred că este o femeie cu super puteri.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Puterea oamenilor de a face haz de necaz, ospitalitatea lor şi gândul că sunt acasă.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Este o muncă titanică în sportul de performanţă şi sacrificii încă pe atât. Pentru asta admir şi femeile şi bărbaţii în egală măsură. Ne poartă ţara cu cinste peste hotare şi pentru asta nu pot să zic decât „jos pălăria”.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Cred în puterea femeilor de a fi exact unde îşi doresc ele, în schimb nu cred în politică. Politica va fi mereu o bubă a României.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Cu siguranţă într-o zi, depinde de circumstanţe. 😉

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Cred că în România a fost doar un trend care a pierit repede. Dincolo de asta, este o realitate cunoscută şi în afara reţelelor de socializare, dar din păcate ascunsă. Ele preferă să tacă şi ei să facă. Femeile nu au niciun motiv să se considere inferioare şi să accepte hărţuirea, indiferent de scop sau circumstanţe. Acum totul ţine de alegeri. Dacă aş fi pusă într-o astfel de situaţie, nu aş las-o să se întâmple.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

Două cuvinte: Nadia şi Dracula pentru a-l ajuta să ne identifice. Apoi se va convinge singur că suntem mai mult decât atât şi va culege  lucrurile cele mai frumoase pentru el despre România, pentru că frumuseţea stă în ochii privitorului. Trebuie doar să îi dai un imbold să o descopere.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#SiAcasaTotulEPosibil

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!