Raluca Marinescu

Imi place sa cred ca nu se mai fac diferente intre femei si barbati, ca oricine poate performa la fel de bine si poate fi la fel de apreciat, trebuie doar sa munceasca pentru asta. Avem o multime de exemple care o demonstreaza.

Raluca Marinescu – PR Manager

„Sunt fascinata de culoare, design si calatorii, de tot ce este nou . Generatia mea este generatia X, imi place insa sa cred ca am reusit sa prind din urma macar generatia Y, si incerc sa tin pasul cu Z. After all we are millennials, no matter the letter.
Dupa 10 ani de lucrat prin firme mici si corporatii, joburi de altfel stabile si care aduc paninea pe masa, am decis sa plec intr-o aventura, sa explorez alte tarmuri, si am ajuns in Tenerife. Experienta asta a ramas doar o aventura, pentru ca dupa 3 luni am luat-o inapoi spre casa. Sa fi fost dorul de tara, sa fi fost dorul de limba, sa fi fost dorul de tot ce cunosteam bine acasa…n-as sti sa spun.
Am tras insa o concluzie din asta: imi plac aventurile, cele bine planificate 🙂
Si daca tot mi-am invatat lectia, dupa vreo 2 ani am plecat intr-o noua aventura, una mai bine pusa la punct si de data asta fara sa parasesc tara: o aventura profesionala. La 33 de ani mi-am luat inima in dinti si am pornit spre o cariera plina de culoare, design si calatorii (fie ele si metaforice), in comunicare.” – Raluca Marinescu

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Romania este o tara frumoasa, de vreo 3 ani am ales sa petrec cel putin cate o saptamana din an cutreierandu-i cararile pentru a admira aceste frumuseti, fie ele naturale sau facute de mana omului.
Romania are un folclor minunat, cu doine si balade de transmis mai departe din generatie in generatie.
Romania are oameni isteti care stiu sa scoata in fata ce are mai frumos tara asta.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Romanca moderna este puternica, este perseverenta, este la curent cu tot ce se intampla in lume.
Romanca moderna duce Romania de la mare pana in varf de munte, din tara pana pe alte meleaguri.
Romanca moderna stie ca poate razbi in viata si singura, insa nu vrea sa urce singura ci in echipa.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

Libertate de gandire, libertate de miscare, accesul la informatie.

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Imi place sa cred ca nu se mai fac diferente intre femei si barbati, ca oricine poate performa la fel de bine si poate fi la fel de apreciat, trebuie doar sa munceasca pentru asta. Avem o multime de exemple care o demonstreaza.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Daca nu era vorba de partidul de la conducere si de modelele lor feminine as fi mai optimista. In situatia data…mi se par doar niste marionete fara minte puse acolo doar pentru a crea o iluzie 🙂

Când vom avea prima femeie președinte în România?

Sper sa nu fie la urmatoarele alegeri. Sper sa nu fie Firea 🙂

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

#metoo este o realitate cunoscuta peste tot in lume, in ultima vreme scoasa insa in vazul lumii

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

I-as spune ca Bucurestiul este orasul care nu doarme niciodata si ca orice fel de om ai fi gasesti aici ceva care sa-ti placa.
Si i-as mai spune ca romanii sunt oameni frumosi din multe puncte de vedere (trebuie doar sa ii gasesti pe cei potriviti)

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#ExperienceRomania

 


Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!