Sore Mihalache

 Cred că acum este, mai mult ca oricând, momentul în care femeile sunt lăsate să strălucească. Toată mișcarea times up a atins un nivel de awareness imens (…). Mă bucur să trăiesc un asemenea moment și sunt convinsă că succesul femeilor va fi mult mai vizibil pe toate planurile.

Sore Mihalache sau cum să rămâi tot timpul fresh atât în topurile muzicale cât și ca prezență. Astăzi descoperim românca Sore, una fascinată de tot ce înseamnă România și care spune #suntmandra.

Ce te face să spui #suntmândră că sunt româncă în România?

Oamenii mei de suflet sunt români, așadar #suntmândră că sunt româncă datorită lor. Mă fac mândră femeile din România care au succes, indiferent de ce fac ele: cele care conduc super afaceri, cele care sunt medici și salvează vieți sau cele care-și cresc copiii frumos. Mă emoționează mamele românce ale bărbaților români, pe care i-au educat așa cum trebuie. Mă face mândră generația de doers care schimbă acum România și din care fac și eu parte. Deși poate nu se vede în fiecare zi ce facem noi, să știți că noi facem: tu acest blog, eu muzică și un brand de haine, prietenele mele mici business-uri din pasiunile lor.

Cum este în viziunea ta românca modernă?

Este o femeie asumată, mult mai sigură pe forța proprie decât erau mare parte din femeile trecutului. Contextul istoric ne-a ajutat foarte mult. Femeia din odioasa epocă comunistă era un robot perfect al acelor vremuri : avea în grijă familia, avea un job, creștea copiii și era cel mai sofisticat inventator de soluții pentru sute de probleme care nu aveau rezolvare din cauza vremurilor. Știu că poate părea puțin tot ce am enumerat eu mai devreme dar nu e deloc așa. Orice femeie înțelege ce spun. Acum, lucrurile s-au schimbat fundamental. Avem la îndemână tot ce ne oferă prezentul și avem la dispoziție acest know-how moștenit de la mamele și bunicile noastre. Acum înțelegem și avem voie să spunem că ceea ce făceau mamele noastre avea ca motor o forță interioară și o determinare de super femeie și avem obligația să o conservăm ca valoare și să o dăm mai departe fetelor noastre.

Trei lucruri pentru care iubești România și pe care nu le găsești altundeva.

O să fiu foarte previzibilă: sarmale. :))) pot spune sarmale de trei ori? :))

Tenis. Handbal. Gimnastică. Foarte multe românce se bucură de succes în sportul de performanță. Luptă femeile mai mult pentru succes?

Femeile au luptat dintotdeauna, puține au fost lăsate și mult mai puține au fost văzute. Cred că acum este, mai mult ca oricând, momentul în care femeile sunt lăsate să strălucească. Toată mișcarea times up a atins un nivel de awareness imens și la nivel global, bărbații sunt mai atenți și mai deschiși să facă loc femeilor. Mă bucur să trăiesc un asemenea moment și sunt convinsă că succesul femeilor va fi mult mai vizibil pe toate planurile.

Avem din ce in ce mai multe femei in funcții înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii in politică?

Nu mă pasionează politica și nu am vrut să aprofundez subiectul tocmai pentru că o asociez cu tristețea. Dar, ca un spectator de la distanță, mi-aș dori ca fiecare femeie ajunsă într-un post influent și cu putere de decizie, să nu uite de esența ei și să acționeze în consecință, gandidu-se la oamenii pe care îi conduce. Puterea femeii stă și în empatia și organizarea ei. Cred că România are astăzi nevoie de un plan. Îmi doresc ca și femeile să participe la construirea acestui plan.

Când vom avea prima femeie președinte în România?

O să răspund ca o feministă: când va vrea ea. :))

Este #metoo o realitate necunoscută a României?

Tot ceea ce reprezintă conceptul #metoo dar și violența domestică sunt realități cunoscute și în România. Doar femeile foarte curajoase au luptat cu aceste două fenomene, celelalte au avut doar curajul să trăiască niște vieți în care aceste realități erau niște constante. Eu nu am trăit niciuna dintre aceste experiențe, așa încât nu pot să filozofez prea mult despre ce impact au ele la nivel individual sau social. Știu însă sigur că aș sta alături de orice femeie care vrea să lupte împotriva celor două.

Care sunt primele două lucruri legate de România pe care le-ai povesti unui străin?

We have great castles and great clubs. :))) Le-aș mai spune și că avem femei frumoase, deștepte și puternice și că România este o țară frumoasă în care poți să trăieșți frumos. Mă opresc la 4, deși aș putea să continui încă vreo ora să-ți vorbesc despre lucrurile frumoase din România.

Spune-ne un hashtag care să descrie România!

#romaniateiubesc, deși știu că e luat :P. Cred că pentru orice om, român sau străin, o declarație de dragoste făcută României, este cea mai frumoasă descriere.

 

Mândră că ești româncă? Ai o secțiune special dedicată, în care poți să ne spui de ce 🙂

rEvolutia este scrisa in ADN-ul femeilor care indraznesc!

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *